groep 3/4 geniet van de voorstelling "Villa Kakelbont"

De leerlingen van groep 3/4 zagen op 30 mei de voorstelling "Villa Kakelbont". Dit project is onderdeel van Kijk|Kunst dat wordt georganiseerd door Kunstgebouw. Via Kijk|Kunst komen bijna 62.000 Zuid-Hollandse leerlingen in contact met professionele kunst.

Op maandagmorgen kon groep 3/4 genieten van een portie cultuur. In o.b.s. "de Klinker" volgden we het verhaal van Lotti die met haar ouders in een vuurtoren woont. Vanwege de heftige ruzies tussen haar ouders loopt ze weg. Op haar reis komt ze bijzondere dieren en plekken tegen. De leerlingen van 't Kraaienest vergaten helemaal dat er slechts twee spelers waren die dit verhaal tot leven brachten. Door het snel wisselend decor, de liedjes en veel grapjes bleef het publiek steeds geboeid. Met de beoordeling "leuk, maar soms ook raar en met een bijzonder eind" werd er weer terug in de klas door de kinderen gereageerd. Bedankt, spelers van theater Gnaffel!
Vóór de voorstelling hadden we ons een beetje voorbereid op de voorstelling. We bekeken een aflevering van Pipi Langkous, want niet iedereen herkende de naam "Villa Kakelbont". Ook bespreken we altijd voordat we naar een voorstelling gaan kijken hoe we ons daar wél en vooral ook níet gaan gedragen. Omdat we zelf in een musical hebben gespeeld weten we natuurlijk heel goed hoe fijn het is als het publiek aandachtig kijkt en luistert! Het liedje uit de voorstelling gaan we ook later nog zeker een paar keer zingen!
Gelukkig waren er ook 5 aardige ouders die ons naar Oud-Beijerland wilden brengen. Bedankt: oma van Kaat, moeder van Beau en Dean, moeder van Lola, vader van Senno en moeder van Rouis. We waren keurig op tijd en mochten helemaal op de eerste rang zitten.