Kinderrechten groep 7/8

Kinderrechtenspel

Op vrijdag 7 oktober zijn er studenten van het Albeda Collega bij ons in de klas geweest om het met ons te hebben over kinderrechten.
Dit is een initiatief vanuit het Albeda college waar deze studenten de opleiding sociaal maatschappelijk dienstverlener volgen.
Zij hebben een presentatie gegeven en daarna met ons het kinderrechtenspel gespeeld.

Het kinderrechtenspel is een spel waarbij spelenderwijs kennis wordt gemaakt met de rechten van het kind. Aangezien er in Nederland nog steeds heel veel gevallen zijn van geestelijke en lichamelijke mishandeling onder kinderen is het belangrijk en noodzakelijk om dit onder de aandacht te brengen.

De kinderen zijn er achter gekomen dat wij het helemaal nog niet zo slecht hebben!! En dat naar school gaan niet overal zo vanzelfsprekend is als bij ons.