Mozart met PIT!

OBS ’t Kraaienest in Piershil is een school met PIT! Plezier, inzet en talentontwikkeling staan centraal. In de komende weken wordt het muzikale talent van de oudste leerlingen verder ontwikkeld. Cultuureducatie met Kwaliteit Hoeksche Waard (CMK) maakt het mogelijk dat de leerlingen van groep 7/8 een muzikale reis door de tijd gaan maken.
Het lesprogramma ‘Van Mozart tot…..’ is een samenwerking tussen ZangExpress en het Rotterdams Philharmonisch Orkest (RPhO). In vier lessen worden de leerlingen voorbereid op een concert in De Doelen op vrijdag 10 maart. De leerlingen krijgen een muzikale rol tijdens de voorstelling.
Tijdens de lessen neemt Ludwig van Beethoven de kinderen mee op een muzikale reis door de tijd. Muziekstukken van o.a. Monteverdi, Mahler en Mozart zullen door de leerlingen met het orkest worden meegezongen. De leerlingen maken kennis met de musici van het Rotterdams Philharmonisch Orkest en met de muziekstukken.
De voorstelling wordt gespeeld door een ensemble van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, ZangExpress en actrice Gabby Bakker. De arrangementen zijn van Jasper le Clercq.