Onze kinderen krijgen Engels van groep 1 t/m 8.
Wij vinden het belangrijk om Engels vanaf groep 1 aan te bieden omdat:
- Onze maatschappij zich continu verder internationaliseert.
- Het aanbieden van VVTO (vroeg vreemdetalenonderwijs) is hierdoor steeds meer van belang voor onze kinderen.
- Communicatie in het Engels is belangrijk in deze internationale maatschappij. De wereld is makkelijker bereikbaar geworden door het internet. Door het gebruik van computergames, films, internet, komen kinderen al vroeg in aanraking met het Engels.
- Voorbereiding op het tweetalig vervolgonderwijs en op onze internationaliserende samenleving.
- Jonge kinderen maken zichzelf de Engelse taal spelenderwijs snel eigen.
- Kinderen het leuk vinden om een ‘nieuwe’ taal te leren.

De leerlingen krijgen les van hun eigen leerkracht. Daarnaast ontvangt onze school jaarlijks studenten uit Amerika, die op onze school hun afstudeerstage voltooien. Hieronder een reactie van één van de studenten.

Students at Kraaienest don’t just speak their motto, “not separately, but together”, they live it. It is not uncommon to see peer tutors helping younger students with their reading and writing, English language skills, and mathematics. The children at this school work hard, and are not afraid to ask others for help when needed. Kraaienest students genuinely love and care for each other and push each other to be the best with true dignity and kindness.

Best,
Liz Murray